Media dödar

Knappast någon har väl undgått medias rapportering kring partikelacceleratorn Large Hadron Collider som i veckan varvades upp för första gången. Forskarna hoppas att försöken bland annat ska ge kunskap som förbättrar vår förståelse av Big Bang; framför allt hoppas de observera Higgs partikel, den sista icke-observerade partikeln förutspådd av partikelfysikens sk standardmodell.

Media har tyvärr gjort sitt bästa i att bära fram åsikterna hållna av en liten verklighets-befriad minoritet som tror att försöken ska resultera i jordens undergång. Som Sveriges största nyhetssida har Aftonbladet hjälpt denna minoritet bära fram sina fantasier, för att sedan själva rapportera om skadorna deras egna nyhetsrapportering leder till.

Det är så klart inte bara i Sverige detta utspelar sig. I ett vidskepligt Indien har nyhetsrapporteringen resulterat i panik, människor har skyndat till böneplatser och unnat sig goda måltider i tron att de är deras sista. Tyvärr gick det så långt att en 16-årig flicka tog livet av sig efter att ha följd medias domedags-budskap. Detta är i alla fall vad föräldrarna påstår vara orsaken till hennes suicid, sedan kanske sanningen ser annorlunda ut.

Även Aftonbladet rapporterar nu om detta.

DN skriver också om håriga grekiska hackers som lyckades ta sig in i datorer relaterade till partikelaccelerator-försöken. Datorerna var inte direkt involverade i styrningen av partikelacceleratorn och frågan är om det ens är möjligt hacka sig in i dessa, kan inte tänka mig att dessa datorer är anslutna till internet.

När det gäller den påstådda domedagen klarar jag mig med följande länk för att känna mig trygg:

http://hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/

Andra bloggar om: , ,

Annonser

2 Responses to Media dödar

  1. […] undergång framflyttad till sommaren Reparationerna av the Large Hadron Collider kommer att ta längre tid än förväntat. Tidigare hoppades forskarna köra igång den under […]

  2. […] För lite information om vilka effekter de tveklöst sekulariserade media kan ställa till med rekommenderas Medvetenskap. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: