Alternativmedicinska ambulansen

Vissa människor förespråkar en större acceptans av alternativmedicin och integration av detta i den rådande evidensbaserade vården.

Vad skulle det få för konsekvenser på akutvården?

Annonser

3 Responses to Alternativmedicinska ambulansen

  1. Jennie skriver:

    Det var ju en ganska rolig bild men jag känner inga näringsmedicinare som är emot akutvården. Min uppfattning är att det snarare handlar om att de vill hjälpa till att förhindra att man ska behöva akut vård. Jag tror att om man tar kroppens signaler på allvar i ett tidigt stadium och då tar reda på orsaken och behandlar just denna så skulle färre människor behöva akut vård och det skulle vara så mkt bättre för dem som verkligen behöver. Läkarna skulle ha betydligt mer tid för sina patienter och skulle kanske ha tid och möjlighet att sätta sig in i var och ens unika behov. Som det är nu så finns det ofta inte tid för annat än symptombehandling. Som i sin tur ger diverse biverknngar som i sin tur sypmptombehandlas osv. Det finns ju mer eller mindre lämpliga personer i de flesta kategorier inom både vården och Alternativmedicinen. Inegrativ medicin tycker jag låter vettigt!

  2. Siikaniemi skriver:

    Om alternativ medicin verkligen fungerar, då är det inget alternativ längre, utan en av många möjligheter.

  3. Peter skriver:

    Absurd bild, ungefär som man skulle säga att man ska genomföra by-pass operation på alla som kommer in med förkylning. Lika lite behövs alternativmedicn i skutsjukvården, ingen alternativare är emot akut sjukvård. Däremot ses ett stort glapp inom sjukvården mellan en frisk och en sjuk människa, en stor gråzon innan du anses vara sjuk nog att få sjukvård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: