Jenny McCarthy sprider skadliga lögner om vaccin och autism

Före detta playboymodellen Jenny McCarthy påstår att hon botat sin sons autism, enligt Aftonbladet.

Hennes son diagnosticerades 2005 med autism, en tragedi för vilken förälder som helst. Jennys sätt att hantera detta blev att hitta något att projicera tragedin på. Efter att ha influerats av desinformation på nätet blev sonens MPR-vaccination (mässlig, påssjuka, röda hund) syndabock. Sedan några år tillbaka har Jenny använt sin status som B-kändis för att sprida pseudovetenskapliga budskap. Hon är taleskvinna för de grupper av människor som menar autism kan orsakas av MPR-vaccinationen.

Det saknas god vetenskap bakom Jennys påståenden. Forskning har utrönt de påståenden som antivaccinationsgrupperna har fört fram och resultatet är att det inte finns något underlag för att påstå att vaccinet kan orsaka autism. Jenny och de andra bryr sig dock inte om bevis saknas, deras övertygelse är inte grundad i eller buren av bevis. En okritisk mediarapportering hjälper till att sprida desinformationen, Jenny har bl a fått sitt budskap påhejat på Oprah Winfreys show.

Genom att uppmana människor att inte vaccinera sina barn minskar immunitetsgraden i befolkningen och risk för utbrott av dessa sjukdomar ökar. Fram till augusti månad har 131 fall av mässling rapporterats i USA, det är ungefär fyra gånger mer än vad som rapporterats under de senaste sju åren. I Storbritannien har ännu fler fall av mässling rapporterats senaste åren, till och med dödsfall har rapporterats. Ökningen går i båda länder att härleda till lägre vaccinationsfrekvens, som följd av den skrämselpropaganda Jenny McCarthy och andra sprider.

Jennys problem med att hantera traumat kring hennes sons diagnos leder till att andra barn riskerar sjukdom och i värsta fall livet.

Det här är ännu ett exempel på hur vetenskaplig ignorans/ovetenskapligt tillvägagångssätt leder till skada. Och ännu ett exempel på hur en okritisk mediarapportering amplifierar skadan i det framförda budskapet.

Läs mer på: stopjenny.com, Neurologica, Respectful Insolence, Bitchslap Barbie, orsakverkan.

(uppdaterad 19:e okt)

Annonser

49 Responses to Jenny McCarthy sprider skadliga lögner om vaccin och autism

 1. […] 2: Medvetenskap, en av mina favoritbloggar har också skrivit om detta, och kika in på […]

 2. johanna skriver:

  http://www.2000taletsvetenskap.nu/vetgen/vaccin.htm

  det finns många seriösa läkare som jobbar enligt andra teorier än den gängse att vaccination är den bästa lösningen på i grunden naturliga förlopp som mässlingen.

 3. Bitchslap Barbie skriver:

  Men Johanna, allvarligt. Du kan ju inte länka till 2000-talets vetenskap. De är ju foliehattar hela bunten.
  Ska du ha nåt att komma med får du nog hitta en källa som inte ifrågasätter i princip all evidensbaserad medicin, och accepterar alla pseudovetenskapliga teorier.

 4. NegerDea skriver:

  Hon sprider INTE falska lögner, hon är så dum så hon tror på det själv!

 5. medvetenskap skriver:

  Johanna. Generellt sett är det bra att alternativa hypoteser får formuleras och testas och utmana gällande hypoteser, däremot måste det inses när det är så pass utforskat att det är dags att överge hypotesen/hypoteserna. Görs inte det passerar det över till att vara pseudovetenskap enligt mig.
  Jag läste inte igenom din länk ordentligt, men kvalitén såg ut att vara ganska låg i vad dom ville mena var en vetenskaplig undersökning. Jag tror inte den har blivit publicerad i någon vetenskaplig tidsskrift va? 2000-talets vetenskap är, som Bitchslap Barbie påpekat, allt annat än vad deras namn antyder.

 6. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Lite om det hart när ingen skolvetenskap/skolvetenskapare vet någonting i sak om i dags dato, tyvärr tyvärr…

 7. Kebabbert skriver:

  Alltså, detta är inte alls konstigt. Spannmål ÄR giftigt. De innehåller bl.a. lektiner och de är farliga. Det vet vilken biokemist som helst.

  Jag förklarar varför det funkar att lägga om kosten, och att det inte alls är mumbojumbo.
  http://marianova.com/users/kebabbert/blog/bakgrundsteori-for-en-vettig-kost

 8. Anders Rasmussen skriver:

  Först vill jag bara säga tack för en mycket trevlig blogg. Hittade den pga att du länkar till min blogg. Ska genast lägga en länk hit på min blogg.

  Jag kan bara instämma i kritiken mot 2000-talets vetenskap. Liksom andra kommentatörer så tycker jag att det är jättebra att man utmanar ledande teorier, och det finns säkert en hel del saker som man skriver om i 2000-talets vetenskap som är värda att titta närmare på.

  Med det sagt så tycker jag 2000-talets vetenskap’s tillvägagångssätt är avskyvärt. Läste nyligen en artikel om vacciner i den som var en blandning av snyfthistorier (jag vaccinera mitt barn och det fick autism), och argument som var byggda på ett extremt selektivt urval av referenser.

  Till exempel fanns där inte ett ord om de relativt nya studier om samband mellan autism och vaccination som man gjorde på ett enormt sampel (cirka 500.000 individer). I den studien, den i särklass största hittils, hittade man inget samband.

  De utger sig för att vara objektiva granskare, men i själva verket är deras artiklar rena propagandan (helt ensidiga)

 9. Kebabbert skriver:

  Här finns lite mera information om vacciner och att de kan vara skadliga. Här finns hårda fakta som talar emot vaccinering. Det är inte min blogg, så jag kan inte uttala mig om sanningshalten, men jag tycker det är bra att se båda sidor av storyn. Scrolla nedåt så kan ni se. Jag tycker det är intressant info och man får sig en tankeställare.
  http://ursprungligtforaldraskap.blogspot.com/search/label/Vaccin

 10. ödmjuk skriver:

  INGEN VET ALT OM IMMUNFÖRSVARET.
  Immunförsvaret är vår vän och fiende nr 1.
  går något fel med vaksiner så kan saker hända i kroppen, problemet är att alt om immunförsvaret inte är känt än och då kan man inte avfärda att det finns ett samband bara göra det mindre sannolikt att ett samband finns, eller visa på ett samband. (jag har ingen egen åsikt om MPR vaksin, men vet en del om vad immunförsvaret kan ställa till med)
  Den som säger sig veta hur immunförsvaret fungerar, visar bara att han hon inte förstår hur lite man faktiskt vet om immunförsvaret.

 11. Åkerspöke skriver:

  Väldigt intresant skrivet, så intresant att jag länkade till den här sidan via min blogg , hoppas det är okej?

  Jag har en syster med autism, kan säga att jag är vääääldigt skeptiskt till McCarthys påståenden…

 12. Info skriver:

  LOGIK

  Själv hade som barn både påssjuka, mässling och röda hund. (Utan större fysiska besvär.) På den tiden fanns varken någon samlingsvaccin mot dessa tre eller ens några vacciner mot var och en för sig. Likväl förekom autistiska barn.

  I ungefär samma omfattning som nu. Varken fler eller färre.

  Ett sambamd mellan vaccinering mot t.ex. röda hund och autism måste jag som biolog anse vara utelutet.

 13. medvetenskap skriver:

  Ödmjuk, nej vi vet inte allt om immunsystemet men det behöver vi heller inte göra för att finna samband som det kan vara involverat i. Väldigt ofta finner man först ett samband, och förklaringen till sambandet senare.

  Kebabbert. Vad varje biokemist vet är att lektiner innefattar en stor mängd olika molekyler, det går inte generalisera och påstå att de(alla) är farliga.

  Anders, kul läsa att du uppskattar bloggen. Kan sedan bara instämma i vad du skriver om 2000-talets (o?)vetenskap.

  Åkerspöke, självklart är det okej att du länkar, bara roligt!

 14. […] Jenny McCarthy sprider skadliga lögner om vaccin och autism Före detta playboymodellen Jenny McCarthy påstår att hon botat sin sons autism, enligt Aftonbladet. Hennes son […] […]

 15. ninka skriver:

  Kjäre alla

  Jäg är dansk, forlåt meg, men om nogon här önskar viten, som inte bara är baseret på fordomma och ovitenhet, check dessa linkar:

  http://www.fabresearch.org
  http://www.varvei.no
  http://www.defeatautismnow.com
  http://www.generationrescue.org
  http://www.autismekanbehandles.no

  I have to say this in english. I get so tired when I read this blog. Against ignorance science and common sence fights a hard battle.
  I hope you will understand one day.

  From Ninka, mother of Bertram, who lost his autistic diagnosis due to diet with no milk and gluten. He was previosly agrresive, biting, screaming and alwaqys sick. Now he has a good life, atends public school, is loving, caring and lives a normal life.

  I can understand, that it is a difficult task, and I can undestand why some parents give up on the diet. But why that decision drives so many to try and attack the effect of it I do not understand. Criticism does not make realtity go away.

 16. medvetenskap skriver:

  Ninka. Blogginlägget handlade om McCarthys förtal av vacciner. Jag är glad för dig och din sons skull om han blivit av med sin autismdiagnosen.
  En gluten- och mjölkfri diet har viss hypotetisk grund gällande behandling av autism. Däremot saknas evidens för att metoden verkligen är användbar i autismbehandling (anekdoter finns det däremot gott om). Det finns en Cochranerapport som kollat på kostbehandlingen men underlaget var endast två studier, och de gav inte något signfikant positivt utfall. Däremot är fler studier på ingång.

 17. ödmjuk skriver:

  medvetenskap
  Gluten och mjölk hur kan det påverka din förklaring tack.

 18. medvetenskap skriver:

  Det har föreslagits att autism har att göra med överdriven opioidaktivitet, som i sin tur föreslås påverkas av gluten och kaseinprotein (vanligt mjölkprotein). Därför är hypotesen att minskat intag av de protein kan mildra sjukdomen.
  Men som sagt så finns inte stöd för det ännu.

 19. ödmjuk skriver:

  Är imunförsvaret inblandat eller är det bara gluten och kasein som är ett eventuelt problem?
  svar önskas

 20. Bo Zackrisson skriver:

  Som redaktör för 2000-Talets Vetenskap sedan 2006 så vill jag påpeka att tidningen numera har ambitionen att skriva om det bästa från både alternativ- och skolmedicinen. När det gäller vaccinationer tycker jag inte att det särskilt konstigt om vissa barn drabbas av biverkningar av vaccinationerna, det är ju ganska många vacciner som ges i späda år.

  Det är heller inte konstigt att vaccinernas effektivitet har i princip utplånat de barnsjukdomar som vi drabbades av för bara några decennier sedan. Jag har själv haft både mässling, vattenkoppor och påsjuka. I ett läge när dessa sjukdomar inte längre drabbar oss är det naturligt att man mer fokuserar på biverkningarna som naturligtvis finns. Det är bara barnsligt att förneka detta.

  Jag har tidigare publicerat en artikelserie om vaccinationernas för- och nackdelar i Tidskriften Medikament som jag var redaktör för 1996-2005. Där deltog både vaccinmotståndare och företrädare för vaccinationsprogrammen i debatten.

  Det är ingen tillfällighet att kvicksilvret i vaccinerna har tagits bort. Det skedde tidigare här i Europa, men nu har man även gjort det i USA.

 21. medvetenskap skriver:

  Ödmjuk. Svårt säga, immunförsvaret är indirekt eller direkt mer eller mindre involverat i mycket i våran kropp. Reichelt & Knivsberg 2003 spekulerar i att kaseins nedbrytninsprodukter har immunomodulerande effekt. Även högre nivåer av IgA-antikroppar mot delar av kasein och glutenprotein ska ha observerats hos autistiker. Detta skulle bero på högre absorption av nämnda protein. Om det har orsak i sjukdom eller bara är en verkan är en annan sak.

  Bo. Naturligt att det fokuseras på biverkningarna ja, men just autism är inte visat vara en biverkning. Och det är viktigt att förstå att biverkningarna är ett billigt pris för den höga vaccinationsgraden, sjunker den kommer sjukdomarna tillbaka.
  Nej det var ingen tillfällighet att kvicksilvret försvann, men tillfälligheten var inte ett resultat av vetenskapliga data.

 22. ödmjuk skriver:

  En vaksination ska få immunförsvaret att reagera på det man tillför, immunförsvaret lär sig att det är farligt, finns det en förorening i vaksinet så kan immunförsvaret senare reagera på det också. Kan vaksinerna innehålla något som liknar gluten eller kasein och få det att reagera?
  Finns det redan ett grundfel i immunförsvaret så kanske vaksinationen retar upp immunförsvaret, en influensa kanske kan göra det också.
  Jag påstår inte att ett samband mellan vaksinationer och autism finns, men skulle inte bli förvånad om det fanns.

  Medvetenskap har man ansett att vaksinationer är så osannolikt att man inte undersökt det?
  Om det finns ett samband så borde man kunna hitta det personer med debuterad autism måste vara vaksinerade nyligen, hur lång tid efter anses rimligt? (inte alla en sjukdom kan ha flera orsaker) med statistik borde man kunna se ett eventuellt samband.
  Jag håller med om att tar man bort vaksinationen så kan det vara farligt.
  Välj mellan pest och kolera, kan man säga. Med lyckade vaksinationer så väljer man att vara frisk eller få kolera.

  MEN ATT LEKA MED IMMUNFÖRSVARET ÄR SOM ATT LEKA MED DÖDEN.
  Och hur mycket vet vi om döden, mycket lite vill jag påstå.
  Ta Bechterews sjukdom röntgen kan påvisa förändringar i ryggen ja, men skolmedicinen kan inte alltid se något i blodet

 23. Tommy skriver:

  1.ja att tillverka antikroppar mot patogenet
  2.Nej, om gluten eller kasein orsakade autism hade man hittat antikroppar mot dom i samtliga barn med autism och samtliga skulle vara gluten(mjölkallergiker
  3.vet inte vad du e ute efter här, menar du att alla med autism har ett medfött fel i immunförsvaret? i hjärnan så finns det förövrigt i stort sett inga immunceller
  4. visst kan det finnas ett samband men inget som blivit fastställt än, vad man inte vill göra i det fallet är att gå ut i pressen och hävda att vaccinationer = autism, det leder till att folk slutar vaccinera sina barn och du får mer dödsfall
  5. Det har med all sannolikhet studerats och inga säkra bevis har hittats änsålänge, därför ska man inte förutsätta att så är fallet. Förövrigt är det svårt att se samband utan statistik…
  6. Det kan inte bara vara farligt det är farligt, livsfarligt!
  7. Valet är emellan att inte dö av livsfarliga sjukdomar eller att ta en fiktionell marginell risk som förmodligen inte existerar och undvika att bli sjuk
  8.nej det är det inte, vi modulerar immunförsvaret hela tiden, fråga nån som går på kortison om de tycker det är att leka med döden, sällan!
  9. Vi vet en hel del om döden, vad som orsakar den hur det händer, vad som händer med kroppens celler osv. Vad som händer efter döden finns det dock delade meningar om däri ligger problemet, mccarthy kanske vet nått om det oxå får fråga henne.
  10. Bechterews sjukdom är en inflammatorisk sjukdom som går i skov, dvs inflammationen sker i omgångar (du kan ju fråga dom som går på kortison där om de anser sig leka med döden då deras symptom minskar som ett resultat av det) diagnosen fastställs via att de bla. tar ett blodprov för att leta efter inflammationsmarkörer som e känt som sänka är den förhöjd så har du en inflammation i kroppen, tillsammans med patientens beskrivning av symptomen samt röntgenbilder(för att se förändringar i senfästen) och blodprover för att bestämma blodvärden så gör läkaren en samlad bedömning om man har sjukdomen eller ej. Eftersom det är en kronisk inflammatorisk sjukdom som behöver man inte se förändringar på röntgenplåtarna om det är tidigt i sjukdomsförloppet. Att det är svårare att diagnosera kroniska inflammatoriska sjukdomar än andra betyder inte att den moderna medicinen inte fungerar.

 24. ödmjuk skriver:

  Tommy
  10. jag ha inget imot kortison det är ett bra läkemedel rätt använt.
  Vilket blodprov är alltid positivt vid bechtrews INGET.
  kan vi vara överens om det?
  Skolmedicinen skriver ” Laboratorieprover
  Att bestämma om personens vävnadstyp är HLA-B27 kan ge en begränsad information inför diagnostiseringen av Bechterews sjukdom. I övrigt ger blodprover ingen större vägledning. Det är patientens symtom och eventuella positiva röntgenfynd från sakroiliacalederna och/eller ryggraden som avgör diagnosen.”

 25. medvetenskap skriver:

  Ödmjuk. Tommy påstod inte att blodprov används ensamt för diagnos av Mb Bechterews, däremot att det används tillsammans med andra kliniska fynd och röntgenfynd. Vilket det också görs (inflammatoriska markörer).

  Vad gäller vaccinationer så tyder inte några vetenskapliga analyser på att det skulle orsaka autism. Thiomersal fanns tidigare i små mängder i MPR-vaccinen, en substans som innehåller kvicksilver. Det har utretts om det kan ge upphov till neurologiska skador, vilket inte kunnat styrkas. Ändå har thiomersal slutat användas i vaccinen, ändå sker ingen förändring i autismfrekvenser.
  Inget orsakssamband går alltså att styrka.

 26. ödmjuk skriver:

  Medvetenskap
  Vilka inflammatoriska markörer är alltid positiva?
  Vad jag vet så kan man inte alltid se några förändringar i blodet.
  Vi vet alldeles för lite om hur immunförsvaret fungerar, och jag menar att man inte då kan säga om vaksinationer ger autism, som du har sakt så kan man hitta ett samband om man LETAR NOGA EFTER EVENTUELLE BIVERKNINGAR, JA.

  Tommy
  (2) där håller jag inte med vi vet för lite om immunförsvaret.

  Ps mina barn är vaksinerade och är friska.

 27. medvetenskap skriver:

  Ödmjuk. Vad har hur mycket vi vet om immunförsvaret att göra med om det finns ett samband eller inte mellan autism och vacciner? Att hitta ett samband i prevalens/incidens mellan autism och vacciner kräver inte att vi vet allt om immunförsvaret. Det kan vara en senare fråga, dvs varför sambandet finns.

  Så här säger Institute of Medicine of the National Academies:
  ”The committee concludes that the body of epidemiological evidence favors rejection of a causal relationship between the MMR vaccine and autism. The committee also concludes that the body of epidemiological evidence favors rejection of a causal relationship between thimerosal-containing vaccines and autism. The committee further finds that potential biological mechanisms for vaccine-induced autism that have been generated to date are theoretical only.” (via bloggen orsakverkan)

  Det handlar inte om att ngn inflammatorisk markör alltid är förhöjd vid Mb Bechterew, det handlar om en helhetsbild. Det är extremt få sjukdomar som kan diagnosticeras med ett prov/test som alltid ger entydigt svar.

 28. ödmjuk skriver:

  Vår bristande kunskap om immunförsvaret bevisar inget, håller helt med dig.
  Samband kan hittas utan mer kunskap om vårt immunförsvar, håller helt med dig

  Vilken inflammatorisk markör är typisk för MB?
  Att vi inte kan se alt vad immunförsvaret kan ställa till med i ett blodprov, visar bara att vi vet lite om immunförsvaret.
  Jag påstår INTE att ett samband finns (mina barn är vaksinerade)
  Bara att man med dagens teoretiska kunskap inte kan avgöra det med säkerhet, bara göra det mindre sannolikt.
  Finns det ett samband så det går det att hitta, om man bara letar efter osannolika biverkningar.

 29. medvetenskap skriver:

  Sänka, CRP, LPK och TPK kan ge information om graden av inflammation i kroppen.

  Vad du talar om är att bevisa något negativt, som är svårt eller omöjligt. Men kan lätt bli absurt att argumentera efter. Vi kan inte heller motbevisa att Bertrand Russels tekanna finns, i omloppsbana runt solen någonstans mellan jorden och Mars, och att den via gravitationspåverkan orsakar autism.

 30. Tommy skriver:

  Vad är det för snack om bristande kunskap om immunförsvaret förresten, vi kan massor om immunförsvaret…
  MHC receptorer har upptäckts och karaktäriserats i detalj, reaktionerna av immunceller har studerats i detalj, transplantationer som förut varit omöjliga är idag standardiserade med hjälp av forskningen, och läkemedel som hjälper människor med autoimmuna sjukdomar har tagits fram och hjälper miljoner människor.

 31. mamma skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=nLP0Ijo2CK4&feature=related se alla filmerna och lär om sambandet autism/tarmhälsa

  http://www.youtube.com/watch?v=MPOPRnYjF0s om vaccinationer

  Autismbehandling fungerar!! Särskilt HBOT.

 32. medvetenskap skriver:

  Det ser ut att vara den vanliga ogrundade propagandan, som refuterats flera gånger av vetenskapen?
  Mannen i ena klippet verkar främst vara upptagen med att måla upp sig som en auktoritet som inte ska ifrågasättas, med tanke på att han ägnar flera minuter åt att berätta om sina meriter.

 33. […] föreställning om att substansen orsakade autism. Vetenskapligt stöd för detta saknades, men hysterin räckte för att driva igenom förbudet. Blev det någon förändring i antalet barn som insjuknade […]

 34. Foliehatten skriver:

  Vad man vet är att Autism och Aspergers syndrom ökar kraftigt (snart hos ett barn nära dig) och ingen vet ett skit om varför. Så låt folk testa vad dom själva vill. Doktorn borde få betalt när människorna är friska inte tvärtom..

 35. Sussie Olofsson skriver:

  Hur länge skall vi låta våra barn gå i dimma p.g.a. att de är proteinintoleranta mot mjölk- och mjölprodukter!?

  Nu menar jag vi som vill prova något annat, vi som vill prova om det finns möjligheter att ta våra barn ut ur dimman till ett friskare liv med hjälp av en förändring av kost, uppbalansering av tarmflora samt med hjälp av ”kosttillskott” såsom oregano (alternativt acai) och Omega 3 (fanns förr i naturlig balans i bl.a. ägg och kött från kyckling och lax samt rött kött finns nu i lamm som fortfarande betar ute samt i vild lax och andra djur som fortfarande inte föds upp på kraftfoder!) och sist men inte minst kosttillskott såsom vitamineraler och andra antioxidanter.

  Det skadar ju inte att prova. Att ge barnet en möjlighet bli friskare. Inte frisk. Det blir de förmodligen inte. Precis som en diabetiker eller nötallergiker kan många av våra barn med autism eller andra neuropasykiatriska och psykiatriska funktionshinder bara bli friskare med hjälp av rätt kost.

  Men ni som inte vill prova behöver ju inte heller vända er till en DAN! läkare och inte heller gå ut på You Tube för att kika på goda exempel på barn som blivit friskare (en del på bara 21 dagar) med hjälp av förändring av kost och födoämnesintag – att söka på ”recovery from autism” kan ju inte vara så farligt för att få det bekräftat!

  Möjligen ligger det i de svenska läkarnas intresse att inte ta till sig dessa kunskaper!? Vad vet jag men det finns amerikanska läkare och norska läkare och läkare i Canada m.fl. länder, så kallade DAN! läkare, som har utvecklat kunskaper som kan hjälpa en del av våra barn att bli friskare än vad de är idag – att komma ut ur dimman!

  Läs gärna min blogg på http://www.blogg.aftonbladet.se/15432 eller neuropedagogen.blogspot.com och hoppas några av er vågar ge era barn möjligheten få prova om de kan få ett friskare, och vaknare, liv!

 36. medvetenskap skriver:

  McCarthy & Co’s orerande kan verka oskyldigt. Men hennes uppmaning till att inte vaccinera kan i längden få allvarliga konsekvenser, dessutom bär hennes budskap antivetenskapliga och antimedicinska uppmaningar. Något som kan leda till skada på helt oförutsägbara fronter.

 37. […] forskningschef är för övrigt Vijendra K. Singh, en man som varit en del av lägret som menar att autism orsakas av vaccinationer. Hans forskning har kritiserats starkt av andra forskare i […]

 38. […] någon som inte är sjuk? Bra bloggat: Betraktelser från omvärlden, Bitchslap Barbie, Majsan67, Medvetenskap. DN skriver om att assistens dras in när “brukaren” blir inlagd på sjukhus. Läs […]

 39. […] på det här sättet och manipulerar fakta är rent ut sagt för jävligt. Om det leder till att föräldrar låter bli att vaccinera sina barn är det en direkt […]

 40. Firestarter skriver:

  ”Genom att uppmana människor att inte vaccinera sina barn ”

  Varken Jenny McCarthy eller generation Rescue uppmanar till att INTE vaccinera barnen, de uppmanar till att föräldrar ska kräva bättre vaccin.

  Att ta bort onödiga gifter är aldrig fel. Det låter som du inte har läst på GRs sida alls. De är INTE emot vaccinationer, de säger tvärtom… att vaccinationer är nödvändiga.

  http://abcnews.go.com/video/playerIndex?id=4995883

 41. Firestarter skriver:

  “Genom att uppmana människor att inte vaccinera sina barn ”
  Såg att jag skrivit lite fel i min förra kommentar, förlåt 😉

  Varken Jenny McCarthy eller generation Rescue uppmanar INTE till att INTE vaccinera barnen, de uppmanar till att föräldrar ska kräva bättre vaccin.

  Att ta bort onödiga gifter är aldrig fel. Det låter som du inte har läst på GRs sida alls. De är INTE emot vaccinationer, de säger tvärtom… att vaccinationer är nödvändiga.

  http://abcnews.go.com/video/playerIndex?id=4995883

 42. Josef Boberg skriver:

  HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN SAKNAR ALLT ANNAT BETYDELSE

 43. Jenny S skriver:

  Autism – snart hos ett barn nära dig. Så sant. 1% av barn idag i USA lider av någon form av autism. Autism har ökat med mer än 1000% de senaste 20 åren. Räcker inte dessa siffror för att folk ska börja bli lite nyfikna på vad håller på att händer? GF/CF dieten kan minska eventuella opioid peptider hos vissa individer med autism. De blir då lugnare och mer mottagliga. Vissa barn med s k ”late onset” autism blir helt återställda. GF/CF dieten kan inte vara skadlig eftersom man bara uteslutar vete och mjölkprodukter. Man tar förstås extra calcium och magnesium. Prova den om ditt barn har autism. Du har ingenting att förlora.

 44. Andreas Anundi skriver:

  Jenny S,

  du känner väl till att diagnostiseringen av autism har breddats, och att detta förklarar ökningen av autism?

  Om man ska följa ”du har inget att förlora”-resonemanget för allt som inte har något evidensstöd måste man prova en hel del.

  Eller hur?

 45. medvetenskap skriver:

  Jenny S,

  ”what he (A.A.) said”.

  Dessutom, ”du har ingenting att förlora”-argumentet används ofta utan djupare eftertanke. Har du verkligen inget att förlora, på att dedikera dig till en tveksam metod? Förändras ingenting alls om man provar metod efter metod i jakt efter halmstrån? Tid, pengar, engagemang, de runt i kring en, inställning, andra emotioner mm? Man bör väl åtminstone väga kostnad mot ev. vinst.

 46. […] eftersom det känns bättre då. Tragiskt nog gillar pressen att ta upp såna här dumheter, finns det en kändis som lanserat teorin att vaccin orsakar autism så bara måste det ju skrivas om… att sen hela den seriösa läkarbranschen och forskningen […]

 47. Order slim cleanse plus

  Jenny McCarthy sprider skadliga lögner om vaccin och autism | Medvetenskap

 48. I’m really enjoying the theme/design of your weblog. Do you ever run into any web browser compatibility issues?
  A number of my blog visitors have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Opera.
  Do you have any recommendations to help fix this
  issue?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: