Trams om drömtydning

Går det att ”tyda” drömmar? Nja, något kan säkert drömmars känsloläge och tema skvallra om, men den typen av långsökta över- och symboltolkning som görs utifrån detaljer i drömmar bör man vara väldigt skeptisk till.

Tor Tolander berättar om drömtydning i Aftonbladet. Tor driver tillsammans med sin fru företaget Kvaser och sysselsätter sig förutom med drömtydning även med ärke-pseudovetenskapen astrologi. Tydligen är han ingen dussin-astrolog heller då enligt honom själv ”finns det inte många nu levande astrologer eller liknande som når upp till vår nivå” (nivå av vad, exakt?). Aftonbladet verkar i alla fall övertygade eftersom det är Tor som tillsammans med sin fru står för tidningens horoskop. Med tanke på att han är astrolog kan man misstänka att hans drömtolkning knappast är ur det perspektiv en psykolog, eller rent allmänt en person fast förankrad i verkligheten, skulle ha.

I gratisartikeln på Aftonbladet framkommer inte så mycket extremt långsökta drömtolkningsexempel, bara att frekvent fallande i drömmar skulle tyda på ett blodsocker eller blodtryck som ”inte är okej”. Men en sökning visar att Tor dykt upp i Expressen och tolkat Gry Forsells ormbettsdröm:

Detta är en sexdröm. Ormen är den starkaste drömsymbolen för det manliga könsorganet.

På ett internetforum finns en ”drömtydningsskola” av Tor. Så här säger han om drömmar om tandlossning (hur ofta drömmer man om det?):

Det kommer en positiv förändring, ju mer dramatisk tandtappning desto större förändring. Symboliken är hämtad från vår barndom då tappandet av mjölktänderna skedde samtidigt med att de allra flesta fick nya horisonter. Vi fick vara uppe längre, bytte skola och fick nya kompisar.

Vilket trams…

Dröm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: