Två klipp: Dara O’Briain, pseudovetenskapsbaserad sjukvård

Två klockrena roliga YouTube-klipp. Det första är ett stand-up comedy-nummer med Dara O’Briain (tack till vaih-lvete för länken). Det andra visar hur akutsjukvården skulle kunna se ut om den var baserad på diverse pseudovetenskap.

15 Responses to Två klipp: Dara O’Briain, pseudovetenskapsbaserad sjukvård

  1. […] en kommentar » Kolla på de här klippen! Fyfan vad […]

  2. Bitchslap Barbie skriver:

    Klockrent! Ett gott skratt såhär mitt i natten!

    ”It’s water, how often does i need to be said?” 😀

  3. Vaih-levete skriver:

    Jag ser det där klippet en gång om dagen minst 🙂

    ”Get in the fucking sack”

  4. Thomas skriver:

    Haha! Det där var ju grymt roligt, det ska upp på bloggen bums.

  5. […] “Medventenskap” länkar till två träffsäkra Youtube-klipp. Det första är från en show med […]

  6. Josef Boberg skriver:

    Varför skall det ena (som ju därtill är rooligt 🙄 ) utesluta det andra ❓

    Det finns ju något som heter paranormal = parallell kunskap (i vart fall i mitt ordförråd), faktiskt… 💡

  7. Vaih-levete skriver:

    Paranormala saker är typ spöken, troll, alver och liknande.
    Ditt hör även homeopati.

    I vart fall i mitt ordförråd 😉

  8. Josef Boberg skriver:


    ”Paranormal (av para-; parallellt med, i motsats till) är ett adjektiv som används för att beteckna en företeelse som inte är ”normal”. I det svenska språket används ordet ofta synonymt med övernaturlig, det vill säga ett fenomen som inte kan förklaras med normala vetenskapliga förklaringar.

    I detta sammanhang bör man skilja på sådant som vetenskapen accepterar som påvisbart, men för vilket det, för närvarande, inte finns några accepterade vetenskapliga förklaringar, och sådant som man inte har kunnat påvisa under vetenskapligt kontrollerade förhållanden. Paranormala fenomen kan dock studeras med vetenskapliga metoder. Vanligtvis brukar ordet paranormalt endast användas för den senare kategorin. En skeptiker hävdar att den senare typen av fenomen inte existerar eftersom det saknas vetenskapliga belägg för fenomenen.

    Det finns dem som på olika sätt dokumenterat vad de uppfattar som paranormala fenomen, de allra flesta fallen har dock helt naturliga förklaringsmodeller eller hävdas vara rena förfalskningar.” – slut citat härifrån.

  9. De Facto skriver:

    ”En skeptiker hävdar att den senare typen av fenomen inte existerar eftersom det saknas vetenskapliga belägg för fenomenen.”

    Ovanstående nu smått korrigerat på wikipedia. Skeptiker hävdar inte att saker inte existerar, men kräver däremot vetenskapliga bevis för att kunna säkerställa existens.

    Att hävda att saker och ting inte existerar är snarare att likställa med homeopati som hävdar att ”ingentinget” existerar >:).

  10. […] tabu att kritisera kristna när många troende blåögt försöker kritisera vetenskap? Nej, in i Dara O’briains säck med dom! ”Get in the fucking […]

  11. putrik skriver:

    He he ni är så pinsama, det närmsta liknelsen som jag kan komma på är när människor påstod att jorden var platt(ni)…Ni fattar inte vad ni gör bort er.

    ”Det man inte vet mår man inte dåligt av”

  12. De Facto skriver:

    ”..På Jesu tid visste åtminstone de lärde hur det låg till, men om de som skrev Nya Testamentet hörde till dem är inte självklart…”

    Nej, det kan vi nog anta 😉

  13. national association senior citizens

    Två klipp: Dara O

  14. laurel hill proxy solicitation companies

    Två klipp: Dara O

Lämna en kommentar