Förtäckt reklam för vattenmedicin sprids i svensk media?

Pär Wahlström heter författaren till Må bättre till kropp & själ, en bok som förespråkar homeopati. Under sommaren och hösten har det på internet och i svensk media förekommit en mängd insändare och dylikt som ofta väldigt specifikt förespråkar Pär Wahlströms bok.

Det råder en del omständigheter kring dessa.

Under juli/augusti spreds en närmast identisk insändare i flertalet svenska dagstidningar. Insändaren berättar hur den konventionella vården inte kunnat hjälpa, men hur den ovan nämnda boken blev vändningen. Insändarna gör det förvånansvärt enkelt för en läsare att få tag i boken; då författare, titel och ISBN-nummer anges. På vissa håll tipsas också läsaren om att boken finns på internetbokhandeln Adlibris. Alla insändare är signerade med Anna Svensson, Sveriges vanligaste kvinnonamn? Intressant är också att Annas residens varierar, med bara några få dagar emellan. I en insändare i Norra Västerbotten, Skellefteås tidning, står det Skellefteå efter namnet. I ett inlägg publicerat drygt en vecka tidigare på alternativtorget tycks denne ”Anna Svensson” bo i Malmö. Märkligt är också att Anna i de flesta tidningsinsändare tycks ha problem med reumatism, men i ett nära identiskt samtidigt inlägg på diabetesforum ser reumatism ut att ersatts med diabetes. I ett inlägg på Aftonbladets forum har en Anna psykiska besvär, ett annat ställe är det allergi. Uppgifter går också isär gällande när hon fick boken; ibland var det sex månader sedan, ibland ett år. Ibland finns också kommentarer till insändarna som rekommenderar samma bok. (Källor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 och troligen fler dagstidningar som inte publicerar insändare på nätet)

Är Anna Svensson en kringflyttande kvinna med Sveriges kanske vanligaste kvinnonamn och som med hjälp av en bok, som hon inte kommer ihåg när hon fick, blivit hjälpt med flertalet sjukdomar av vattenmedicin och sedan väldigt ihärdigt på kort tid spridit väldigt specifik bok-information i en mängd forum?

Att annonsera kostar pengar, att skicka insändare är gratis och bekostas i tryck av tidningarna själva. Anhängare av alternativmedicin tenderar också ofta att lägga extra tilltro till personliga vittnesmål, vilket gör en sådan här insändar-raid vore extra gynnsam.

I september tycks en andra våg insändare startat, nu riktad mot kvinnor med klimakteriebesvär. Flera signaturer på nästan identiska insändare (en gladare Kristina J , en gladare Johanna E, en gladare Lillemor T), gemensamt för alla är deras varma rekommendation av boken Må bättre till kropp & själ. En tredje variant av insändaren dyker upp i flera tidningar, signerat Sofia Andersson, men på annat håll är samma insändare signerat Jörgen A, i Svenska Dagbladet och Västerbottens Folkblad. Men i den sistnämnda saknas bokinformationen. Kanske har den tagits bort innan tryck eftersom tidningen blev uppmärksammad på omständigheterna kring ”Anna Svenssons” insändare när den dök upp i samma tidning några veckor tidigare. I mitten av oktober har en fjärde variant av insändare som förordar Må bättre till kropp & själ figurerat i dagstidningar. Minst fyra olika namn finns som signatur till den.I skrivande stund (första november) har en femte variant börjat dyka upp. Tre likadana insändare än så länge, men tre olika signaturer.

I Ljusdalsposten och Hudiksvalls Tidning har nu ”Anna Svenssons” insändare tagits bort, istället står det: ”Denna insändare är borttagen på beslut av ansvarig utgivare eftersom den kan misstänkas vara skriven i reklamsyfte”. Även Södertäljes tidning verkar tagit bort insändaren. Förhoppningsvis tar fler efter. Och förhoppningsvis kan upplysning förhindra att fler insändare överhuvudtaget publiceras.

________________________________________________________________

Nedan är en sammanställning över de insändare som publicerats i svenska tidningars nätupplaga. Uppdateras eftersom. (Utöver insändarna finns mängder av foruminlägg och dylikt, ofta identiska med insändarna nedan)

Första vågen var alla i det närmaste identiska, och med signaturen Anna Svensson:

28 Juli – ETC

29 Juli – Västerbottens Folkblad

29 JuliNorra Västerbotten

29 JuliNya Wermlands-Tidningen

29 JuliTrelleborgs Allehanda

AugustiKatrineholmskuriren

AugustiHallands Nyheter

1 AugustiDagens Arbete

1 Augusti – Östersundsposten

1 AugustiGefle Dagblad

2 AugustiLänstidningen i Södertälje – Insändaren borttagen?

4 Augusti – Ljusdalsposten – Insändaren borttagen: Denna insändare är borttagen på beslut av ansvarig utgivare eftersom den kan misstänkas vara skriven i reklamsyfte.”

4 AugustiHudiksvalls Tidning – Insändaren borttagen: ”Denna insändare är borttagen på beslut av ansvarig utgivare eftersom den kan misstänkas vara skriven i reklamsyfte.”

25 AugustiKristianstadsbladet

8 AugustiVeteranen

Andra vågen vänder sig till kvinnor med klimakterie- och övergångsbesvär. I det närmaste identiska insändare dyker upp i flera tidningar, men minst tre olika signaturer (En gladare Kristina J, En gladare Johanna E, En gladare Lillemor T)

5 September – Norrbottenskuriren: En gladare Kristina J

6 September Tara: En gladare Johanna E

8 September Kollega: En gladare Johanna E

9 September FriaNyheter: En gladare Johanna

18 September Piteåtidningen: En gladare Kristina J

27 September Östgöta Correspondenten: En gladare Lillemor T

3 Oktober – Sydkusten: En gladare Johanna E

En tredje variant av insändare som rekommenderar Pärs bok dök upp i mitten av september, med åtminstone två olika signaturer:

12 September – Svenska Dagbladet: Jörgen Axelsson

15 SeptemberVästerbottens Folkblad: Jörgen A

22 September – Ulricehamns Tidning: Sofia Andersson

24 September – Dalarnas Tidning: Sofia Andersson

10 Oktober – Eskilstunakuriren: Sofia Andersson

En fjärde variant, fyra olika signaturer minst:

Oktober – Hallands Nyheter: Johanna E

14 Oktober – Gotlands Allehanda: Lena J

17 Oktober – Gotlands Tidningar: Lena J

17 Oktober – Ålandstidningen: Susanne K

17 Oktober – Värmlands Folkblad: Margareta J

21 Oktober – Östersundsposten: Jenny M

Den femte (och pågående?) vågen, än så länge tre olika signaturer:

29 Oktober – Gefle Dagblad: Mona K

30 Oktober – Vestmanlands Läns Tidning: Gunilla S

30 Oktober Värmlands Folkblad: Margareta J

5 November – Gotlands Tidningar: Lena J

7 November – Gotlands Allehanda: Lena J

11 November – Dalarnas Tidning: Anna S

Annonser

65 Responses to Förtäckt reklam för vattenmedicin sprids i svensk media?

 1. bluffo skriver:

  Hej,
  trevlig blogg. Jag har satt bevakning på den så jag får besked när du skriver något. Tänkte jag skulle försöka kolla hur vanligt det är med Anna Svensson. Dessvärre kan man inte söka på hela namn i SCB:s namndatabas, men tar man för- och efternamn blir det så här:

  ”Det finns 310344 kvinnor som har förnamnet Anna. Av dessa har 116521 namnet Anna som tilltalsnamn/förstanamn.” Alltså, max drygt 300 000 damer kandiderar, men troligare är nog 116 000. Det låter avskräckande mycket, men … söker man på Svensson gäller svaret både män och kvinnor:

  ”Det finns 108328 personer som har efternamnet Svensson.” Om vi antar att könsfördelningen bland svenssönerna är jämn så har vi 54 000 damer. Om vi förutsätter att Anna är tilltalsnamn så kan vi kanske anta att en tredjedel kan ingå i gruppen ”vär misstänkta Anna”. Då är vi nere i bara 18 000 personer.

  Fast det kanske är så att Anna heter Pär-Christer Domermark-Wahlström om jag förstod det hela rätt! Och då kan vi förpassa Anna Svensson till historiens sophög och insändarredaktionernas papperskorg!
  Hälsningar
  Björn

 2. Andreas skriver:

  Det är synd att sådana här typer av kampanjer säkerligen fungerar. Stackars gamla tanter med värk sträcker sig garanterat efter vartenda halmstrå i sin jakt efter botemedel till sina krämpor. Vad som behövs för att motarbeta det är kanske en mer slagkraftig skeptisk organisation i Sverige som bemöter argument i media.

  Tyvärr är ju inte heller medias ledning sugna på att släppa in vetenskapsmän och människor som förespråkar sanning. Detta då det inte säljer, men förhoppningsvis är det så att VF i det här fallet sållat bort ISBN-information och annat ur insändaren.

 3. fetsmart skriver:

  En fruktansvärt bra bloggning!

 4. medvetenskap skriver:

  Bluffo, intressanta data, ja Anna Svensson verkar sannerligen vara ett bra alias att gömma sig bakom om man vill det. Kul att du gillar bloggen!

  Andreas, jo hoppet är det sista som överger brukar man ju säga. Tyvärr utnyttjas lidandets psykologi av kvacksalvare, något som kan kosta både pengar och hälsa för den drabbade.

  Fetsmart, tack!

 5. Anna Svensson skriver:

  Åhh….vilken skit vissa männsikor lyckas med att åstadkomma på sina bloggar. Det är ganska otroligt att man tror att man kan förlöjliga och misskreditera andra människor utan att räkna med några påföljder själv, speciellt när man inte är registerarad hos hos Radio- och Televerket som offentligt media. Och det är ändå bara den samhälliga versionen. Vad som sedan händer enär man kastar skit på andra människor, det återstår ju att se. Du som är ansvarig för denna blogg borde ta dig i kragen, så du inte drabbas av samma misskreditering. Jag kan tala om för dig att Pär Wahlström är en mycket positiv och seriös person som har lång erfarenhet av just homeopati (som också är en terapiform som har mycket stor acceptans ute i världen). Så vad betyder dina futtiga ojusta kommentarer för betydelse, din skit. med förhoppning om att du snart drabbas av något som får dig att vakna upp. Hälsn Anna

 6. medvetenskap skriver:

  Hej Anna, jag har i mitt blogginlägg bara sammanställt vad jag påträffat och uppfattat som anmärkningsvärd information. Har du klargörande information får du gärna dela med dig?

  mvh
  medvetenskap@gmail.com

 7. Nils skriver:

  Anna Svensson, om du har rent möjl i påsen kan du väl bertätta lite om dig själv. Var bor du? Vilken eller vilka insändare har du skrivit? Varför har du ändrat på din sjukhistoria och din bostadsort? Vad är syftet med detta?

  Tills dess du inte kan besvara dessa frågor på ett tillfredsställande sätt är det troligt att du egentligen heter Pär Wahlström och att du på det här sättet marknadsför din egen bok. Det är lumpet gjort. Och det är moraliskt förkastligt eftersom det är ett sätt att få folk att sätta hopp till en fullkomligt verkningslös behandling.

 8. Pekka S skriver:

  Intressanta ämne och spännande blogg! Lägger genast till min flödessamling.

 9. Jocke skriver:

  Mycket intressant.
  Synd att personen med alias Anna Svensson uppträder så hotfullt.

 10. David skriver:

  Hej,

  jag kände igen den där insändaren. En exakt likadan fanns i Jönköpings största tidning, JP, för ett tag sedan. Kommer inte riktigt ihåg vem som hade undertecknat den, men innehållet var iaf identiskt (vad jag kommer ihåg).

  Vänligen
  David

 11. Andreas skriver:

  Pär Wahlström är seriös och positiv? Mycket möjligt, men även Hitler hade en flickvän! Det är ungefär samma tyngd i ett sådant argument som i nästa mening, att homeopati har stor acceptans ute i världen. Det finns inget som helst konkret logiskt argumentatoriskt värde i dom!

  Att stackars ”äkta” Anna Svensson hittat åt detta forum och kan uttrycka sig i dessa termer anser jag vara omöjligt! Att det är kvacksalvaren Pär Wahlström är mycket mer troligt. Skulle vara kul att få bemöta riktiga argument istället för förtäckta hot. Kasta skit på människor som säljer skit är väl liksom bara rättvist?

 12. Bengt skriver:

  Eftersom affärsmoralen hos her Wahlström, tidigare känd som Christer Domermark, verkar vara rätt så låg, så skulle det absolut inte förvåna mig om det är han som ligger bakom denna insändarkampanj. På Helsingborgs Dagblad finns ett par artiklar om hans tidigare verksamheter, en av de mer intressanta är denna:
  http://hd.se/inrikes/2007/12/14/namnbyte-dolde-skamfilat-rykte/

 13. Viktor skriver:

  Jag bli mer än chockad ! Hur kan man bete sig så här som ni gör? Hur kan man svartmåla någon så fruktansvärt mycket? bara för man gjort några misstag i livet. Alla gör misstag och livet är en lärdom. Att denna man inte har lyckats så bra i sina projekt är mer sanolikhet att det inte fanns resuser och pengar till att driva företaget fullt ut. PLUS! att denna typen av människor som ni finns till denna värld gör ju inte saken bättre. Hur kan man se ner så mycket på folk !? Allt det där med Dancenter hände för ca 8-9 årsen, det va då inte nu vad jag vet har han tagigt sitt straff för det. Måste man sätta ett livs straff för det? Låt denna man gå vidare med sitt liv och hålla på med det han gör, att ni blev missnöjda är eran sak och det tycker faktiskt jag att ni kan hålla för er själv, och låt andra skapa sin egen uppfattnin om saken. Herregud har ni ingen med känsla? Enligt min mening så har ni inte kommit så lång i livet själsligt. Lägg av med sånt här trams och gå vidare med era engna liv och ängna er åt det, och inte att kretisera andra för hur det handlar och etc. Väx up !

 14. Dennis skriver:

  Hej,

  I Vetlanda-Posten idag (och förmodligen även i Smålands-Tidningen och Tranås Tidning) är det en liknande insändare, men då heter skribenten Sofia Andersson och bor i Eksjö. Exakt samma insändare har publicerats av Dalarnas Tidningar (förutom särskrivningarna) och Ulricehamns Tidning.

 15. Stefan skriver:

  Victor bräkte:

  > Jag bli mer än chockad ! Hur kan man bete sig så här som ni gör

  Du menar avslöja folk som skriver insändare under falsk namn, krämar sin psseudovetenskapliga bok och försöka få folk att sluta med medicin och ist. slänga pengar på kvackare? ja HUR KAN DEM!

  >bara för man gjort några misstag i livet. Alla gör misstag och livet är en lärdom.
  > Att denna man inte har lyckats så bra i sina projekt är mer sanolikhet att det inte fanns resuser och pengar till att driva företaget fullt ut.

  Och det rättfärdiga beteendet som denna bloggpost handlar om hur?

  > PLUS! att denna typen av människor som ni finns till denna värld gör ju inte saken bättre.

  Nej, naturligtvis. Att avslöja kvackare och lögnare och pseudovetenskapare gör ju ingen glad! Tänk så mycvket bättre världen skulla vara utan de saker som vetenskapen prackat på oss. Hygien, sanition, sjukvård, m.m

  >Låt denna man gå vidare med sitt liv och hålla på med det han gör,

  Lura folk?

  > att ni blev missnöjda är eran sak och det tycker faktiskt jag att ni kan hålla för er själv,

  Personligen tycker jag att dyl. beteende skall hängas ut så mycket det går. Insändar-stormen från ”Anna” visar väl att denna person inte lärt sig av sina misstag.

  > och låt andra skapa sin egen uppfattnin om saken.

  Jo, kritik är ju hemskt. Varför vill du tysta kritiska röster? Är det inte bara bra att ALLA fakta läggs fram i ljuset om folk skall ”fatta sin egen uppfattning”.

  > Herregud har ni ingen med känsla?

  Det är just det (iaf jag) har. Jag vill inte att folk skall luras av kvacksalvare att överge beprövad evidens-basera medecin för pseudovetenskaplig dynga. Herregudm karln har ju tom spammat diabetes-forum, vad tror du händer om en diabetiker går på detta skräp och sluta med motion och medicinering?

  > nligt min mening så har ni inte kommit så lång i livet själsligt

  Voj, voj.. vilken själ?

  > Lägg av med sånt här trams och gå vidare med era engna li

  Pot. Kettle. Black.

  > och inte att kretisera andra för hur det handlar och etc.

  Och vad är dert du gör just nu? Kritserar andra för hur de handlar?
  Pot. Kettle. Black.

  > Väx up !

  Yeah, that’ll show us!

 16. medvetenskap skriver:

  Väl rutet Stefan, och tack för supporten. Tack till er andra som visat support också.

  Misstänkt liknande insändare tycks fortsätta nå tidningsredaktionerna.

  Såg via VoF’s forum att det misstänkta beteendet tydligen har ett namn på engelska:

  Shill

 17. Stefan skriver:

  > Misstänkt liknande insändare tycks fortsätta nå tidningsredaktionerna

  Jag vet att jag löste originalinsändaren i Östra Småland udner sommaren, när jag var på besök söderöver, så den har circulerat friskt.

 18. […] För vidare info angående insändarens innehåll rekomenderas medvetenskap samt även denna medvetenskaptext. […]

 19. Nina skriver:

  Sofia Andersson dyker upp även i Katrineholms Kuriren och i NA. Jag har precis startat sökningen, det blir säkert fler ställe. Rubriken varierar men inte innehållet.

 20. medvetenskap skriver:

  Jo, söker man på Google och väljer att bara ta med sidor uppdaterade senaste veckan kan man följa hur nya insändare utifrån samma mall ploppar upp.

 21. Erik skriver:

  Västmanlands läns tidning idag:
  http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=828673

 22. […] Jag skrev tidigare om det stora antalet tidningsinsändare som rekommenderar boken. Några olika varianter finns, men många är identiska, men signaturerna kan skilja. Gemensamt för alla är att de väldigt tydligt förespråkar den nämnda boken (ISBN-nummer, författare, titel, tips på ställe för inköp eller påminnelse om att den finns på biblioteken). […]

 23. […] – nu i form av pressmeddelanden Jag har skrivit tidigare om den stora mängd insändare som under olika signaturer och i några olika varianter […]

 24. Agneta Sundberg skriver:

  Det är riktigt sorgligt att läsa om denne man som ägnat många år till att lura människor. Fruktansvärt för de som ”går på” hans hum bug.
  Dessutom bedrar han hundratals människor med sin stuguthyrning. I klartext: stjäl pengar både från de som äger stugorna och de som skall hyra.
  Han och hans fru har ingen skam i kroppen.

  En som är bestulen

 25. medvetenskap skriver:

  Hans metoder tycks också fungera då hans bok tidigare var etta i försäljning inom sin kategori på Adlibris.se. Tyvärr är det väl också så att uppmärksamhet av den typ jag bidrar till hjälper försäljningen, även om syftet är tvärtom.

 26. Magnus Carlsson skriver:

  Det är konstigt att sådana människor som Agneta Sundberg alltid ska kritisera andra människor, när de istället borde sopa rent framför egen dörr. Varför inte läsa om Agneta´s tidigare förehavanden gällande hennes relations problem. Kanske vore det dags att hon ägnade sig åt lite eftertänksamhet och slutar skylla hennes egna problem på andra människor. Läs vad som skrivs om henne på denna länk:

  http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article320794.ab

  Tänk att sitta på ”julafton” och vara så bitter så man måste skriva några hatiska ord mot andra personer man ogillar.

  Med tillönskan om en God och bättre jul 2009!

 27. medvetenskap skriver:

  Kastas det sten i glashus nu?

  Hur vet du att det är samma Agneta Sundberg? Det finns inte bara en AS i Sverige. Sedan undrar jag vad relevansen med påpekandet är?

 28. Tom Reiersen skriver:

  Det här är den sämsta sida jag någonsin läst. Hur utstuderad får man blir när det gäller att förfölja människor med kvalificerat skitsnack? Om vederbörande ansvarig för denna sida vore en gnutta seriös, varför inte våga framträda med sitt namn? Tyvärr har det blivit så att människor som vill smutskasta andra medmänniskor numer kan använda sig av internet. De tror det i alla fall!! Men svenska myndigheter börjar nu få upp ögonen för detta ofog och vi ser nu med glädje att detta kommer beivras, både juridiskt och moraliskt. Undrar vad dessa belackare kommer säga inför domstol?

 29. Pekka S skriver:

  Tom: Hur kommer det sig att du klagar på Medvetenskap för dennes anonymitet när själv publicerade en anonym kommentar på min blogg gällande samma ämne?

 30. medvetenskap skriver:

  Tom, framträder insändarnas författare med sitt namn? Vad tycker du kring det?
  Pekkas fråga är ju också rätt intressant.

 31. Ebba skriver:

  Man kan ana vem som döljer sig bakom namnet Magnus Carlsson. Herr Wahlström själv måhända. Surt sa räven.

 32. Eva skriver:

  Hej
  Mycket inressant läsning om paret Wahlström… Vilka människor dom är.. Deras bokförlag skall ligga i Visby ja just det eller hur??? En enda stor bluff är vad dom är. Förra året lurade dom oss på 7000:-, hyrde en stuga av dom som inte ens var deras egna!!!
  Polisen ja vad gör dom inte ett skit.. Det svaret jag fick av dom var: Vi kan inte springa folks ärenden!
  Näha vad fasen ska dom göra då? Kan ingen jäkel sätta dit dom?? Alla som har blivit lurade av honom borde kunna göra en gemensam anmälan, men det hjälper väl inte ändå antar jag… Bara för att man är en vanlig Svensson som vill göra rätt för dig så ska man bli så grundlurad… Hoppas att han åker dit på en rejäl blåsning själv!!!
  Tack för ordet

 33. Eva skriver:

  Förresten var det en sak till!!
  DU STEFAN som skriver i september att det är synd om honom är du knäpp eller???? Hade han lurat dig på ett par hundra tusen eller 7000:- kronor så skulle du nog inte vara så glad heller… Han fortsätter ju hela tiden.. Det är inte ett skit synd om honom… Som man bäddar får man ligga, eller?

 34. Pär Wahlström skriver:

  Vilket babbel! Ingen av deltagarna i denna smutskastning har en aning om vad homeopati handlar om. Tråkigt att forumet tillåter personer att ”smutskasta” undertecknad utan att jag får tillfälle att bemöta dessa fula och osanna påståenden (som tex Eva framför). Av en bekant har jag blivit upplyst om detta diskussions forum och det får bli en ytterligare bilaga till den polisanmälan som föreligger i saken.

  Ha en en trevlig dag och all kärlek till mina fiender!

  Mvh Pär

 35. Lars skriver:

  Som kommentar till Eva kan sägas att hon inte är ensam om att blivit lurad av det förträffliga paret Wahlström. Han har lurat människor på hur mycket pengar som helst. Förra året en personlig konkurs där han snuvat företag och privatpersoner på närmare 2 milj. kr. Inte dåligt jobbat. Han har inget som helst samvete för vad han gör. Han hotar med sina polisanmälningar och sina fantastiska jurister. De juristerna har säkert köpt sin examen på Blocket. Hos polisen är han ju tämligen känd och ingen behöver vara rädd att HANS polisanmälningar kommer att tas på allvar. Bara tomma hot. Men tyvärr blir ju en del människor rädda för honom. Men det är väl det enda han kan ta till. En ynkrygg som varit tvungen att byta namn för att kunna fortsätta bedra folk. Fy för den lede!!!!!!!!
  Länken som ovan kallade Magnus Carlsson hänvisar till
  är ju naturligtvis Wahlstöm själv….. han har väl koll på vilka han har lurat, eller hur? Eller hur kan den så kallade Magnus Carlsson veta det??????????????
  Nej såna här människor är det inte det minsta synd om.
  Tråkigt bara att människor inte tar reda på vilka de är innan de beblandar sig med dem.
  De har ju flyttat på sig några gånger, kan det vara för att verkligheten kommer ifatt dem och tillvaron blir jobbig? Ett ställe blev de i alla fall utkastade ifrån och lämnade efter sig en jäkla stor skuld.
  Ja, alla som blivit lurade borde gå samman och göra en anmälan mot deras bedrägerier då blev det nog att skaka galler för en tid. Tyvärr tror jag inte det skulle hjälpa. Är man så osmart som de så borde de lärt sig!
  Men om jag gissar rätt är deras tillvaro säkert inte den roligaste.
  Men precis som du säger Eva, som man bäddar får man ligga.

 36. Marie Kvist skriver:

  Hej Pär eller Christer med respektive!
  Det är ju bra att du är inne och läser på detta forum, eftersom du inte svarar på mail eller telefonen längre. Naiv som jag trodde jag det var pga. familjeskäl som vi inte kunde hyra stugan på Öland och detta skrev du i ditt brev till oss. Jag sökt vidare efter stuga och på den vägen fick jag veta att vi blivit blåsta av dig på de inbetalade pengarn.(betalade till bank giro som din fru står för) Jag gick då in och googlade.Du har ju bytat namn några gånger, och vilket bagage du har, det var inga vackra historier. Sedan skyller du på illasinnade personer och myndigheter. Om detta nu inte är sant, varför har du inte skickat tillbaka pengarna till alla oss som blivit blåsta? Jag vet nämligen att vi är många.
  Det finns hederliga jobb att söka, men då krävs det kanske ett bättre bagage i ryggsäcken än du/ni har.
  Hoppas att ingen hjälper er den dagen ni behöver det.
  För sådana som du och din fru har förbrukat rätten i vårt samhälle enligt min mening. Du skriver att en bekant upplyste dig om detta forum!!! Har du bekanta?
  Jag håller med både Eva och Lars, som man bäddar får man ligga, hoppas att det kommer att göra jävligt ont en dag för det är du/ni värda.

 37. Eva skriver:

  Hej Marie !!!
  Vi skulle åxå ha hyrt stuga på Öland undra om det är samma tro… Jag har pratat med ägarna och enligt dom så skulle anmälningsavgiften betalas till Pär W konto och resten till ägarnas konto. Men ack nej Pär W ger ut sitt konto till bägge inbetalningarna. Herrejösses. Å du Pär vad är det för förtal!?? Jag bara undrar så länge man skriver sanningen och har papper på det så kan det väl inte leda nånstans eller? Jag fattar inte inte varför du inte kan ge ett bra svar.. Du skrev i brevet du skickade till oss att pengarna skulle betalas tillbaka men men…
  Tack för ordet

 38. Eva skriver:

  Hej Marie !!!
  Vi skulle åxå ha hyrt stuga på Öland undra om det är samma tro… Jag har pratat med ägarna och enligt dom så skulle anmälningsavgiften betalas till Pär W konto och resten till ägarnas konto. Men ack nej Pär W ger ut sitt konto till bägge inbetalningarna. Herrejösses. Å du Pär vad är det för förtal!?? Jag bara undrar så länge man skriver sanningen och har papper på det så kan det väl inte leda nånstans eller? Jag fattar inte inte varför du inte kan ge ett bra svar.. Du skrev i brevet du skickade till oss att pengarna skulle betalas men men…
  Tack för ordet

 39. Eva skriver:

  Hej igen!
  Måste rätta en sak så det inte blir helt galet på denna sidan.. Jag skrev att jag skulle ha hyrt stuga på Öland men hallå jag skrev helt fel i stridens hetta. Jag är inte sämre än att jag rättar till mina fel. Skulle ha hyrt på ÖSTERLEN förra året. Jag ber alla om ursäkt för detta!!!
  Tack för detta!!

 40. Marie Kvist skriver:

  Det har nu gått någon vecka sedan jag gjorde min polisanmälan, har fortfarande inte hört något. Men som alla vet är det ju lättare för skurkar att komma undan än för oss vanliga skattebetalare som kämpar för att göra rätt för sig i alla lägen och lär sina barn vad som är rätt och fel.
  På lördag skulle vi åkttill den hyrda stuga i Mörbylånga på Öland, men hoppas du Christer, Pär med fru har det bra på vår bekostnad.Kanske en ny flykt undan rättvisan igen. Jag har alltid lärt mina barn att, ”som man själva vill bli behandlad, behandlar man andra”. Kanske något för er Wahlströms att lära sig på äldre dagar. Men det är ju klart har ni inte fattat hur normala människor skall bete sig så lär ni väl inte göra det nu heller.
  Skall också säga att vi normala folk är födda med något som heter samvete, vet ni överhuvudtaget vad det är? Du skriver att illasinnade personer och myndigheter vill åt dig, är det konstigt? Givetvis vill vi ha tillbaka våra pengar, svårare än så är det inte.
  Men det är väl för avanserat för er att förstå.

 41. Agneta Sundberg skriver:

  Det är ett tag sen jag skrev i denna blogg och jag måste börja med en kommentar til den som kallar sig Magnus Carlsson som påstår att jag är bitter och borde sopa rent framför egen dörr. Kanske skulle du läst alla artiklar som skrevs under mer än en vecka i båda kvällstidningarna samt en tidning i Uppland. Jag är vaken bitter eller har några problem med relationer. Inte bara Pär Wahlström och hans kära hustru har som försörjning att lura av människor pengar. Även denna man som hade en kontaktförmedling passade på att förse sig med pengar utan att följa det han utlovat i sitt eget skrivna kontrakt. Tack vare att jag gick ut i pressen och berättade så har många ringt till mig och tackat för de har genom detta också fått tillbaka sina pengar. Till skillnad från paret Wahlström så betalade han alltså tillbaka alla pengarna.
  Men ingen som heter Magnus Carlsson känner mig så man kan verkligen misstänka att mannen bakom detta namn möjligen har ett förnamn för börjar på P och slutar med r. Endast han vet, förhoppningsvis, vilka han har lurat på pengar. Det är många hundra vid det här laget och han håller tydligen på än. En gång kriminell alltid kriminell.
  Han har ju sett till att det inte finns några utmätmara tillgångar och noll-taxerar med mera med mera. Han vet precis hur han ska komma undan.
  Ni, Eva och Marie Kvist, som blivit lurade får gärna ta kontakt med mig. Jag finns i Västerås. Jag har gjort en grundlig research på den här kvacksalvaren. Jag har hängt ut honom både i tidningar och TV men har man inga hjärnceller eller skam i kroppen då kan man leva som detta par gör.
  Hans kära hustru har arbetat med äldrevård, kanske även nu gör det, och man får väl bara be till högre makter att gamlingarna inte råkar ut för samma sak som vi.

  De har nu hållt på i 20 år och lurat folk. Äldre kriminella brukar ju lägga av och man får ju hoppas att även de lägger av när åldern tar ut sin rätt.
  Tyvärr är ju en del obotliga och jag är rädd att detta tragiska par hör till den kategorin.

 42. Marianne Dahlqvist skriver:

  Hej jag skulle oxå hyra stuga på Öland v 31 jag skulle åka ner 25/ 7 Men som ni andra har jag oxå Polis anm Pär W och Lisa jag hoppas att dom en vacker dag kanse får smaka sin egen medicin .Och till dig Pär har jag en fråga om du nu kan sitta och skriva på denna blogg så förstår jag inte att du då inte kan svara på mailen man skriver till dig . Men det visar ju att du inte är en riktig Man men sånna som du har väl inget samvete eller du kan väl inte ens stava till detta . DET kanse är dax att du och din fru skaffar er ett hedeligt arb som vi andra har i stället för att köra med bedrägeri det håller inte i längden

 43. Marie Kvist skriver:

  Hej!
  Vi är just nu i Köpingsvik på Öland. Fick ju hyra en annan stuga av seriös uyhyrare istället.
  I går körde vi ner till Mörbyånga och tittade där vi skulle bott från början. Pratade med grannen och fick reda på att paret Wahlström hade tagit till flykten innan midsommar. <polisen har gjort husransakan och värden har bytt lås. Enligt grannen fick han inte ens hyra ut "stugan" som visade sig vara en lägenhet.När vi ser vad vi hade fått i Mörbylånga framfördet vi fick i Köpingsvik är jag tacksam att det blev som det blev. (jag menar givetvis inte att jag tycker det är ok att inte få våra pengar tillbaka, utan stället och uthyrningsobjektet)
  Wahlströms/Domermark hoppas att fan och hans brödrar förföljer er resten av livet.

 44. medvetenskap skriver:

  Hoppas alla ni som blivit lurade på något sätt kommer att bli kompenserade… men det är väl tyvärr att hoppas på för mycket. Lycka till i alla fall.

 45. Anki skriver:

  Helt otroliga att någon kan lura så många.Vi hade också hyrt stuga på öland v 30.Men fick ett brev några veckor innan.Tyvärr lämnade jag ut mitt kontonr och vilket trssel det blev när man gjorde upptäckten av en bedragare.Förstår inte hur folk kan sitta och försvara denna person.

 46. Gunnar skriver:

  är det någon som vill skicka honom en blomma?

 47. Anki skriver:

  Någon som vet nått mer om denna person?

 48. Madde skriver:

  Denne Pär raggar nu ”vänner” på Facebook och sprider sitt kärleksbudskap vidare. Hej å hå!

 49. semesterreparatören skriver:

  Pär ”semestersabotören” Wahlström säger sig vara förföljd av ”galningar” på internet . Har till och med skrivit en ny bok där han jämför sin situationen med häxornas…
  Nu sprider han insändare om den boken runt om på nätet, precis som med homeopatiboken.

  Som man bäddar…?

 50. Marie skriver:

  Alla användare på Facebook akta er för denna man. Tar ni honom som vän går han igenom er vänlista för att söka nya vänner. Han går på de svaga för att få dem att sprida hans bok. Hos mig är han blockad!!!
  En riktig skitstövel är han!
  Hälsningar Marie

 51. Eva skriver:

  Hej alla!!!
  Jag har inte sett till honom på facebook, heter han fortfarande Pär Wahlström eller har han bytt namn?? Han har ju gjort det förr så…..Hur går det för er alla med anmälningar osv…. Å du semesterreparatören, det blir nog ingen ”best-seller” … Han har det nog knöligt i sin säng.. Prinsen på ärten eller sabotören på vattenmelon kanske?:))

 52. Anki skriver:

  Hej Eva!
  Det enda jag vet om allt nu är att det finns över 100 anmälningar.

 53. Lollo skriver:

  Japp han är kvar på Facebook. Har fått en förfrågan om vänskap från honom… tackar min lyckliga stjärna just nu att jag anade oråd och googlade honom.

 54. anki skriver:

  vad heter han nu?

 55. K skriver:

  Han går under namnen ”Healer Pär Wahlström” samt under ”Magikern Kärlekens Magi” på Facebook.

  Tyvärr återfinns han även i vänlistan hos Thomas Di Leva vilken kanske ytterligare lurar ett gäng sökare.

  Tragiskt!

 56. K skriver:

  Han utför tydligen ”distanshealing” också…alltså energierna ÖKAR med avståndet så ju längre bort du är desto effektivare…typ!

  Perfekt att slippa utsätta sig för att möta dem man ”healar”.

  Undrar om han skyller på radioskugga eller atmosfäriska störningar vid utebliven effekt?

  Man tar sig för pannan!

 57. K skriver:

  edit:

  K säger:

  6 november, 2009 kl 14:01

  ”Tyvärr återfinns han även i vänlistan hos Thomas Di Leva vilken kanske ytterligare lurar ett gäng sökare.”

  VILKET kanske ytterligare lurar ett gäng sökare skulle det ju naturligtvis stå.

 58. Pär Wahlström skriver:

  Varmt tack för alla positiva omdömen. Det finns en universell huvudregel som man bör tänka på i dessa fall och det är: ”Den som är utan synd kasta första stenen”! är det någon som känner igen sig här? Hoppas inte det!

 59. Pär Wahlström skriver:

  Ett tillägg!

  Det finns bara en tid och det är den som utspelar sig här i nuet och i ditt medvetna innevarande ögonblick. Många är vi som gör oss till specialister på att förvränga detta genom att istället låta våra tankar befinna sig på en annan plats i dåtid eller framtid. Men din inkarnation är alldeles för värdefull för att igno…reras på detta sätt, eftersom de tankar du använder dig av i nuet också skapar din morgondag.

 60. anki skriver:

  hur kan du pär försvara dig mot uthyrningen av stuga på öland?

 61. Ragnvi skriver:

  Idag fanns det en insändare i smålandsposten. Insändaren pläderade för att vanliga läkare skulle få samarbeta med naturmedicin terapeuter. Och rekommenderade boken Må bättre till kropp & själ. Underskrivet Lisa Andersson!

 62. buy skriver:

  I am regular reader, how are you everybody? This piece of writing posted at this web page
  is really good.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: